Valmistuin ratsastuksenopettajaksi Ypäjän Hevosopistosta vuonna 2000. Master ratsastuksenopettajan tutkinnon (vastaa kansainvälistä III-tasoa, ylin tutkinto ratsastuksenopettajilla) suoritin loppuun vuonna 2012 ratsastamalla koulukokeen (vaativa B) itse alusta lähtien kouluttamallani silloin 7-vuotiaalla hevosellani. Master kurssilla olin 2003-2004, mutta koska itselläni ei ollut vaativan tason hevosta tuolloin, koulukokeen suorittaminen venähti. Joten ostin 3-vuotiaan nuoren hevosen ja koulutin sen niin, että 7-vuotiaana se pystyi suorittamaan masterin koulukokeen. Lisäksi olen ollut suorittanut ratamestari- sekä koulutuomarikurssin ja I-tason valmentajakoulutuksen. Nämä kurssit/koulutukset suoritin itseäni kehittääkseni, en toimiakseni toimihenkilötehtävissä ajan puutteen vuoksi. Osallistun aktiivisesti alan koulutuksiin ja esimerkiksi ulkomaisten valmentajien klinikoille katsojana (ja joskus myös ratsastajana).

Tällä hetkellä kilpailen kouluratsastuksessa FWB (Suomessa syntynyt suomalainen puoliverinen) hevosellani May Rex Ws i. Romanov ei. Traumdeuter, joka on syntynyt vuonna 2005. Hevonen on ollut omistuksessani vuodesta 2008, jolloin ostin sen kolmevuotiaana ja sisäänratsastin sen itse. Rex on kilpaillut kaikki ikäluokkakilpailut: laatuarvostelu 4-vuotiaana, 5-vuotis derby, breeders prize ja ollut ikäluokkacuppien finaalissa 5- ja 7-vuotiaana. Tällä hetkellä hevonen on 10 vuotias ja on kilpaillut kaksi kautta tasolla vaativa A-Prix St. Georges ja tällä kaudella (2015) myös ensimmäisessä Intermediaire I luokassa. Tulevilla kausilla tavoitteena kilpailla pikku kierrosta Intermediaire tasolla ja toivottavasti vielä siitäkin korkeammalla tasolla. Parhaita saavutuksiamme on joukke SM hopea vuodelta 2013, senioriderbyn voitto 2014 sekä lukuisia voittoja ja sijoituksia tasolta vaativa B-A. Kaudella 2015 paras tulos oli Ypäjällä kansallisissa toinen sija Prix St. Georges luokassa. Pitkäaikainen valmentajani on Nina Pölönen. Hänen lisäkseen minua on valmentanut aiemmin mm. Jenny Eriksson, Terhi Stegars, Håkan Wahlman, Kerstin Nyberg, Piia Pantsu (este) ja Erkki Vähäkallio (este).

Opetuksessani painotan hyvää perusratsastusta ja istuntaa. Ratsastuksessa ei ole oikotietä ja hyvä perusta on kaiken a ja o. Positiivinen ja kannustava ilmapiiri on se missä haluan työskennellä ja omalta osaltani sitä ilmapiiriä haluan olla luomassa. Koen, että kun itse olen kouluttanut hevosia ja myöskin kilpailen, olen saanut aika hyvän kokonaiskuvan hevosen ja ratsastajan kehittymisestä. Oma valmentautuminen antaa paljon lisää työkaluja myös omaan opettamiseen ja pidän erittäin tärkeänä, että itse ratsastan ja opin myös koko ajan lisää hevosista ja ratsastuksesta. Hyppään myös itse säännöllisesti ja valmennettavanani on myös esteratsastajia, joten minulla on myös hyvä käsitys estehevosen treenaamisesta. Lisäksi pidän paljon estetunteja ihan aloittelevista hyppääjistä kansallisen tason hyppääjiin. Pyrin kaikentasoisille ratsastajille saamaan onnistumisen elämyksiä, vaikka kaikkien ratsastajien ei tarvitse kilpailla ja olla kovin tavoitteellisia, vaan voi myös harrastaa laadukkaasti. Päätyöni on ollut viimeiset 15 vuotta opetustyö eri kokoisissa ratsastuskouluissa ja oma yritys ollut 11 vuotta, joten on paljon kokemusta niin työntekijän kuin yrittäjänkin näkökulmasta.